Bio disposables

Bio disposables, ook wel bekend als biologisch afbreekbare of composteerbare disposables, zijn wegwerpartikelen die zijn gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare materialen. Hieronder zijn enkele belangrijke aspecten van bio disposables:

  1. Materiaal: Bio disposables worden vaak vervaardigd uit materialen zoals PLA (polylactide), bagasse (van suikerriet), maïszetmeel, bamboe en palmbladeren. Deze materialen zijn biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk.
  2. Milieuvriendelijk: Het gebruik van bio disposables helpt de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare grondstoffen, zoals traditionele plastic disposables, te verminderen. Ze breken sneller af in de natuur en verminderen zo de impact op het milieu.
  3. Composteerbaarheid: Veel bio disposables zijn composteerbaar, wat betekent dat ze kunnen worden afgebroken tot voedingsrijke compost onder de juiste omstandigheden. Dit draagt bij aan het verminderen van afval en het verbeteren van de bodemkwaliteit.
  4. Toepassingen: Bio disposables worden vaak gebruikt in de horeca, bij evenementen, picknicks en andere situaties waar wegwerpartikelen nodig zijn, zoals borden, bestek, bekers, rietjes en voedselcontainers.
  5. Regelgeving: Het gebruik van bio disposables wordt beïnvloed door lokale regelgeving en composteerfaciliteiten. Het is belangrijk om te controleren of de gebruikte disposables voldoen aan de plaatselijke voorschriften en of er toegang is tot composteerfaciliteiten.
  6. Bewustwording: Steeds meer mensen en bedrijven worden zich bewust van de milieuvoordelen van bio disposables en kiezen ervoor om ze te gebruiken als onderdeel van hun duurzaamheidsinspanningen.

Het gebruik van bio disposables is een positieve stap in de richting van het verminderen van plasticvervuiling en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat deze producten op de juiste manier worden afgevoerd, bij voorkeur via compostering, om hun milieuvoordelen volledig te benutten. Wilt u meer informatie hierover dan kunt u contact met ons opnemen.

Duurzaam

Wegens steeds meer vraag en wetgeving naar duurzame verpakkingen, kunnen wij u hierin voorzien. Voor veel verpakkingen zijn mooie en duurzame oplossingen. Inmiddels zijn plastic rietjes verboden en zullen de komende tijd steeds meer verpakkingen vervangen moeten worden in duurzame materialen. Daarbij zijn de toeslagen op Single Use Plastic (SUP) artikelen fors en is het in sommige gevallen goed om uw verpakkingen om te zetten in een duurzame lijn. Ook de exposure naar
klanten toe kan hierbij een belangrijke factor in zijn.

Meer weten over duurzaamheid?